Anna
Anna jobber som banemontør i Banservice AS. Hun fikk svennebrevet juni 2022 og jobber på Eidsvoll med å montere nye spor og veksler i forbindelse med oppgraderingen av jernbanen.
Anna valgte anleggsteknikk på VG2 og gikk jernbaneskolen etter VG2, som en av bare 2 jenter blant 3 klasser med 15 elever.
Lukas
Lukas jobber som tømrer i Backe. Han jobber for Backe Stor-Oslo og er nå på prosjektet Skårerbyen for Selvaag. Lukas har gått bygg- og anleggsteknikk på Kuben VGS og tok fagbrev som tømrer i september 2021. Han har jobbet i Backe siden han ble lærling.
Lukas synes det er gøy å jobbe praktisk og skape noe. Han liker å se fremgang i prosjekter og kunne kjøre forbi et bygg og si: - "Dette har jeg vært med på å bygge".
Ingrid
Ingrid har tatt flere skritt for å utvikle seg og skaffe seg verdifull erfaring innenfor bygg- og anleggsbransjen. I 2022 tok hun sitt første fagbrev i vei- og anleggsfaget, og nylig har hun fullført sitt andre fagbrev som maskinfører. Denne kombinasjonen av fagbrev gir henne en solid kompetansebase innenfor bransjen. Hun har også akkurat fullført første året på teknisk fagskole og har 2 år igjen som hun skal ta samtidig som hun jobber.
Det siste året har hun også vært på utveksling gjennom Erasmus+ og kjørt gravemaskin i 2 måneder for et anleggsfirma i Firenze, Italia.
Ingrid sier at hun valgte yrkesdag fordi det er utallige utdannings- og jobbmuligheter innenfor en og samme bransje. Samtidig som yrket er interessant, krevende, gøy og sosialt! Anlegg er et veldig imøtekommende, tilpasningsdyktig og omfattende yrke.
Du blir aldri utlært, samtidig som du kan tilpasse din hverdag og dine arbeidsoppgaver etter dine begrensninger eller muligheter.
Hans Jørgen Bjøralt
Hans Jørgen Bjøral har på 17 år gått gradene fra tømrerlærling til administrerende direktør i Backe Oppland.
Hans Jørgen har fagbrev som tømrer og gikk senere 2 år på fagskole. Etter å ha jobbet ett år etter svennebrev fikk han lyst på mer skole og fortsatte på Fagskolen før høyskolen på Gjøvik. Hva har han gjort siden det?
Først var han formann, byggeplassleder og produksjonsleder, etterfulgt av noen år som prosjektleder. Siden driftsjef og nå daglig leder.
Sara
Sara jobber for PRIM på besøkssenteret til Tøyenbadet og koordinerer skolebesøk på besøkssenteret. PRIM står for prosjekt for rekruttering, inkludering og mangfold jobber for en mer mangfoldig og inkluderende bygge- og anleggsnæring.
På besøkssenteret byggeplassen til det nye Tøyenbadet får alle 9. og 10. klassingene i Oslo lære mer om spennende yrkesmuligheter som finnes i bygge- og anleggsnæringen.
Alexander
Alexander er en dedikert byggdrift-tekniker, som er ansatt i Oslobygg, og har hatt arbeidsplassen sin på Deichman Bjørvika siden åpningen i 2020. I rollen som byggdrift-tekniker er oppgavene hans mangfoldige. Han tar seg av alt fra generelt vedlikehold, til overvåkning av tekniske systemer, som oppvarming, ventilasjon og sikkerhetsanlegg. Han er også ansvarlig for å bistå ved eventuelle nødsituasjoner eller problemer som oppstår i bygningen.
Alexander sier han trives godt i jobben, og at han er stolt over å bidra til et trygt og funksjonelt miljø for alle som bruker biblioteket.