BNL Håndverk skal ha et tett samarbeid med andre håndverksbransjer i BNL og NHO slik at SMB-bedriftene og håndverksfagene får best mulig rammevilkår for sine virksomheter. - Håndverksbedriftene, store som små, har mye å tjene på å være en del av BNL Håndverk og NHO-fellesskapet. Vi ønsker å tilby så god helhetspakke at bedriftene får den hjelpen de trenger, sier Jon Sandnes i en kommentar til sin nye rolle.
Nina Solli, adm. direktør i BNL er svært tilfreds med rekrutteringen. – Jon er den beste vi kunne funnet til rollen i BNL Håndverk og vi ser frem til at han tar tøylene i januar. Han har et ekstremt stort nettverk i byggenæringen, solid kompetanse på det som betyr noe for medlemmene samt inngående tariffkjennskap fra "NHO 2025 Lønn og tariff" som han har vært prosjektleder for det siste året, sier hun.
BNL Håndverk er BNLs forsterkede satsing på håndverksfagene; et medlemsprodukt for profesjonelle byggefirmaer og håndverkere. Formålet er å sikre at medlemmene får gode og forutsigbare rammevilkår, og får styrket den økonomiske bærekraften og løst sine daglige utfordringer gjennom god service og oppfølging. NHO er part i tariffavtalene, og BNL representerer Fellesoverenskomsten for byggfagene.
- For å sy sammen en helhetlig medlemspakke ønsker vi å møte så mange bedrifter som mulig, slik at vi får bedre innsikt og forståelse for deres behov på arbeidsgiverspørsmål, lønn og tariff, kompetansepolitikk, seriøsitet og næringspolitiske saker. Sammen kan vi få noe til. Byggenæringen består av 26 forskjellige fag og svennebrev, økt spesialisering og alle disse fagene og spesialitetene skal koordineres i ett byggeprosjekt for å føre opp bygg. Da trenger vi å være sammen. Vårt samfunnsoppdrag er avhengig at hvert fag kan sine saker, men alltid i samspill med mange andre. Vi ser frem til å gjøre det sammen med de som er byggmestre og malerbedrifter i et fellesskap med mange andre håndverksfag i BNL, avslutter Sandnes. Han oppfordrer derfor de som ønsker besøk om å ta kontakt med ham.